Archive for the Rants and Moans Category

Studio Blog 9

Posted in Bands, Rants and Moans, Recording on October 13, 2010 by WeeMann

20:00. Just took a short break for sustainance.

Started work on Devil’s Tree, a relaxed jazz style affair that’s right out of my comfort zone, so I’m getting Mike to direct me section by section. It’s a lovely song and has the potential for a great bass line just as long as I can get into the groove.

It turns out that Mike has had the same treatment by Ade from Usual Suspects as I did – Ade’s been rehearsing a couple of guitarists behind Mike’s back.  Turns out they were coming into the studio to rehearse tonight, taking Steve away from the desk for a couple of hours.  Mike and I listened from upstairs in breaks from recording.  Doesn’t sound that great, but I know that will just sound like sour grapes. In my opinion Ade was always the weak link of the band, but it is his band, so sacking him and getting a new singer was always going to be difficult. Suggested we form a new band with Steve and get a new singer…

Technology…

Posted in Rants and Moans on January 15, 2010 by WeeMann

So, just a short day today, so I figured I’d get some other constructive stuff done. My PC had other ideas.

I started last week when it froze a couple of times then took ages to reboot.  Yesterday it took me 4 hours to get it booted (by this time I realised that there may be some kind of problem!).

I decided to run a virus check and, lo and behold, there was a virus.  “Would you like to delete the infected file?” asks my friend AVG.

“Yeah, go on then” I reply.

The last thing I spotted after hitting the button was the fact that the file was certified by Microsoft. Turns out it was a file crucial to the PC booting…

This morning, nothing. Refused to boot at all. After a long day expecting to have to fork out loads of money and still lose all my important files I’ve finally got to the point where I’ve managed to “Repair” Windows.  Not sure what that means as it still won’t boot up, but the little blue bits that run across the bottom of the screen are now green, just like when I first bought it, so perhaps it’s cleaner inside.  I’ll have another go tomorrow.

In better news, I’ve figured out why the Wii didn’t seem to work when connected through the DVD player. One simple setting that I set over Christmas and meant to change back.

Bloody technology.

%d bloggers like this: